Tallers, Xerrades i més…

Conflictes en la primera infancia

Parlarem de les principales fonts de conflicte i situacions on els més petits posen a prova les nostres capacitats d‘acompanyar-los de forma respectuosa com a adults responsables, siguem mares, pares o bé acompanyants en algun espai.

No sempre és senzill posar-nos al seu lloc i trobar recursos per respondre amorosament a les seves necessitats quan mostren i expressen emocions i sentiments poc amables. Ja sigui cap a adults o bé cap a altres i infants.

Una xerrada per trobar el millor que hi ha en tu i acostar-te a la mirada dels infants per acompanyar-los afectuosament.

Format: Xerrada · Durada: 1,5 hores


 

Criança respectuosa: límits i autoregulació

Els pilars de la criança respectuosa: autoregulació i límits. Com entendre l’infant com un ser complet en desenvolupament que només necessita de ser cuidat i acompanyat per descobrir tots els seus potencials. Entendre cada nen i nena com a una persona capaç d’autoregular-se per si mateixa, com entendre i llegir els seus ritmes interns i situar-nos com a guies. Quins límits són necessaris quan acompanyem i com establir-los de forma respectuosa i amorosa?

Format: Xerrada · Durada: 1,5 hores


Inicis de la comunicació – Com introduir el llenguatge de signes

Des de ben aviat el nadó entén absolutament tot el que li diem. Altre cosa és que pugui expressar fàcilment i fer entendre quines són les seves necessitats. A vegades pot causar frustració a l’infant no poder expressar tot allò que vol. A través del llenguatge de signes, molt fàcil d’introduïr, podrem construir una forma de comunicació amb el nostre nadó que ajudarà significativament a que l’infant pugui comunicar-se molt abans del que ho faria amb paraules.

Format: Xerrada · Durada: 1,5 hores


Moviment lliure – Segons Pikler

Ens introduirem al món del moviment lliure i espontani en cada nadó des del primer minut de vida i al llarg del seu desenvolupament per entendre la importància de no saltar-nos etapes i acompanyar els nostres fills sense forçar cap postura i seguint l’evolució natural del moviment en cada nen/a. Recorrerem la importància d’això i veurem què desperta en nosaltres.

Format: Xerrada · Durada: 1,5 hores


L’adaptació escolar

Sovint parlem de l’adaptació dels infants a l’escola, però poques vegades pensem en com s’adapta l’escola i els adults a les necessitats de cada nen i nena.

Parlarem de quines són les necessitats els infants i de com aportar tots els ingredients necessaris per a una adaptació feliç segons la maduresa de cada infant.

Format: Xerrada · Durada: 1,5 hores


La mort i els nens. Com presentem la mort als nens?

Sovint la mort és un tema tabú que no sabem com tocar, com parlar i com comunicar-nos al voltant d’ell. Quan tenim nens a càrrec la mort és una realitat que tard o d’hora farà presència a les nostres vides i a la d’ells i del que caldrà parlar-ne.

Una xerrada – rotllana on expliquem com apropar els nens al tema de la mort, com expressar les nostres emocions i sentiments davant d’ells de forma sincera i sana i com donar una resposta serena a les seves preguntes, inquietuds i pors.

Una xerrada en la que sobretot hi haurà una part d’escolta a dubtes i consultes plantejades per veure com hi donem resposta.

Format: Xerrada · Durada: 2 hores


Arriba un nou membre a la família. I ara què?

Una xerrada on abordar la nova realitat de la parella siguem ma-pares per primera vegada o bé ja tinguem fills i també per a veure què passa amb els fills o filles que ja tenim. Com ens situem tots de nou dins de la família? Què podem esperar en aquesta nova situació? Quines pautes ens poden ajudar a transitar-ho?

Una mirada amorosa als canvis dins la família que ens permet integrar amorosament a cada nou membre en el lloc que li correspon.

Format: Xerrada · Durada: 2 hores


Embaràs, part i postpart. Com cuidar emocionalment mare i nadó a cada etapa.

En aquesta xerrada revisarem una de les etapes en la sexualitat de la dona: l’etapa fusional que inclou l’embaràs, el part i el puerperi.

Quines són les necessitats emocionals de la dona embarassada, com cuidar-la i cuidar-se. Quines són les necessitats bàsiques a cobrir per afavorir el part.

Veurem com les hormones juguen sempre al nostre favor.

Revisarem com n’és d’important el postpart i quina funció té a la vida de cada dona.  Veurem com ens sentim a cada etapa? Perquè ens sentim d’aquesta manera?

En definitiva, parlarem de com viure plenament embaràs, part i puerperi.

Format: Xerrada · Durada: 2 hores


Créixer en parella i viure en família

Les relacions de parella són una de les fonts d’aprenentatge i autoconeixement més importants al llarg de la vida. Com en tota relació hi ha conflictes i aprenentatges. Com posem la consciència al servei de la relació?

Cicle que consta de quatre xerrades:

Com viure una relació de parella conscient?

Com fer un abordatge conscient dels conflictes familiars i de parella?

Parella i ciclicitat

Format: Taller · Durada 3 hores


Baby Led Weaning (BLW) i Autoregulació infantil

Com introduir l’alimentació complementària?  Parlarem de les claus bàsiques del BabyLedWeaning tenint en compte les necessitats bàsiques de l’infant i l’acompanyament a partir de l’autorregulació de cada nen. I reconeixent la importància que té respectar el seu ritme.

Veurem com acompanyar i permetre a l’infant desenvolupar-se i les implicacions que això té a nivell emocional.

Format: Xerrada · Durada: 1,5 hores


Si t’interessa algun dels tallers o xerrades consulta l’agenda o bé contacta amb mi i veiem si en podem organitzar un. 


Newsletter - Lluna de Llum

Si vols rebre en el teu correu totes les novetats i l’agenda de les activitats de cada mes, subscriu-te a la Newsletter!