Tallers, Xerrades i més…

La mort i els nens. Com presentem la mort als nens?

Sovint la mort és un tema tabú que no sabem com tocar, com parlar i com comunicar-nos al voltant d’ell. Quan tenim nens a càrrec la mort és una realitat que tard o d’hora farà presència a les nostres vides i a la d’ells i del que caldrà parlar-ne.

Una xerrada – rotllana on expliquem com apropar els nens al tema de la mort, com expressar les nostres emocions i sentiments davant d’ells de forma sincera i sana i com donar una resposta serena a les seves preguntes, inquietuds i pors.

Una xerrada en la que sobretot hi haurà una part d’escolta a dubtes i consultes plantejades per veure com hi donem resposta.

Format: Xerrada · Durada: 2 hores


Conflictes en la primera infancia

Parlarem de les principales fonts de conflicte i situacions on els més petits posen a prova les nostres capacitats d‘acompanyar-los de forma respectuosa com a adults responsables, siguem mares, pares o bé acompanyants en algun espai.

No sempre és senzill posar-nos al seu lloc i trobar recursos per respondre amorosament a les seves necessitats quan mostren i expressen emocions i sentiments poc amables. Ja sigui cap a adults o bé cap a altres i infants.

Una xerrada per trobar el millor que hi ha en tu i acostar-te a la mirada dels infants per acompanyar-los afectuosament.

Format: Xerrada · Durada: 1,5 hores


Criança respectuosa: límits i autoregulació

Els pilars de la criança respectuosa: autoregulació i límits. Com entendre l’infant com un ser complet en desenvolupament que només necessita de ser cuidat i acompanyat per descobrir tots els seus potencials. Entendre cada persona com a ser capaç d’autoregular-se per si mateix, com entendre i acompanyar els seus ritmes interns i situar-nos com a guies. Quins límits són necessaris quan acompanyem i com establir-los de forma respectuosa i amorosa?

Format: Xerrada · Durada: 1,5 hores


 

L’adaptació escolar

Sovint parlem de l’adaptació dels infants a l’escola, però poques vegades pensem en com s’adapta l’escola i els adults a les necessitats de cada nen i nena.

Parlarem de quines són les necessitats els infants i de com aportar tots els ingredients necessaris per a una adaptació feliç segons la maduresa de cada infant.

Format: Xerrada · Durada: 1,5 hores


Arriba un nou membre a la família. I ara què?

Una xerrada on abordar la nova realitat de la parella siguem ma-pares per primera vegada o bé ja tinguem fills i també per a veure què passa amb els fills o filles que ja tenim. Com ens situem tots de nou dins de la família? Què podem esperar en aquesta nova situació? Quines pautes ens poden ajudar a transitar-ho?

Una mirada amorosa als canvis dins la família que ens permet integrar amorosament a cada nou membre en el lloc que li correspon.

Format: Xerrada · Durada: 2 hores


POSTPART: QUÈ EM CAL SABER PER A VIURE UN PUERPERI SALUDABLE.

En aquest taller s’explica què és el puerperi, quin sentit té aquesta etapa vital, què ens pot ajudar a preparar un puerperi saludable i com cuidar de la dona i la família en aquesta trànsit vital.

Format: Taller · Durada 4 hores.


 

Si t’interessa algun dels tallers o xerrades consulta l’agenda o bé contacta amb mi i veiem si en podem organitzar un.